Sport en beweging

Doping, sportvoedingssupplementen, sport en bewegen

Beweeg je wel genoeg? Komt je training wel overeen met het uiteindelijke doel wat je voor ogen hebt? Vragen die je vroeger vooral besprak met een trainer-coach. Tegenwoordig zijn er steeds meer online hulpmiddelen en gadgets die je daarbij kunnen helpen.
Wie zijn/haar prestatie wil verbeteren wordt geconfronteerd met de vraag: supplementen nemen? En welke dan? Ook daarvoor zijn  informatieve apps beschikbaar. De apps die op deze site vermeld staan zijn afkomstig van instanties die garant staan voor het verstrekken van betrouwbare informatie.

Dopingwaaier

De Dopingwaaier app is door de Dopingautoriteit is ontwikkeld. Deze app is bedoeld om sporters, het personeel rondom de sporter, zoals sportartsen, sportfysiotherapeuten en sportdiëtisten en ouders van (jonge) sporters van informatie te voorzien over de dopingregels. Je vindt in deze app informatie over de dopingregels en hoe je dispensatie voor het gebruik van medicijnen die dopinggeduide stoffen bevatten moet aanvragen. Je kunt in deze app ook een overzicht vinden van voedingssupplementen die getest zijn op sporen van dopinggeduide stoffen. Het overzicht van de batches van voedingssupplementen die aan de eisen van het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport voldoen wordt voortdurend geactualiseerd. Meer informatie over deze app is te vinden door op de afbeelding van de app te klikken. De app is hier en hier te downloaden.

Supplementenwijzer

De supplementenwijzer is een app die door Eigen kracht is ontwikkeld omdat de markt voor voedingssupplementen voor fitnessers enorm is gegroeid gedurende de laatste decennia. Je vindt in de supplementenwijzer app informatie over het type en de werking van voedingssupplementen die voor sporters worden aangeboden. Sporters krijgen in deze app ook uitleg of voedingssupplementen schadelijke werkingen kunnen hebben en of ze op de dopinglijst staan. Je kunt in deze app ook gegevens vinden van de batches van de voedingssupplementen die aan de eisen van het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport voldoen.
Je kunt meer informatie over de Supplementenwijzer vinden door op de afbeelding te klikken. De app  is hier en hier te downloaden.

anneke-palsma

Zoek je een advies voor voeding bij jouw sport, dan kun je bij mij terecht.

Drs. Anneke Palsma