Individuele studiebegeleiding voedingsstudies

Tijdens de verschillende studies waarin “voeding” een belangrijk onderdeel vormt kun je verschillende hobbels tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan de spijsvertering, de biochemie van de energiestofwisseling of juist de omzetten van voedingsstoffen in voor het lichaam bruikbare stoffen. Wanneer het studietempo dan te hoog ligt kun je soms een duwtje in de rug gebruiken door middel van wat extra uitleg.
Palsma Sportvoedingsadvies kan dan bijles op maat verzorgen.

Aan het eind van de studie moet er een “meesterstuk” worden opgeleverd in de vorm van een beroepsproduct of een scriptie. Het kan dan best lastig zijn om een goede afbakening te maken van het onderwerp. Ook het stellen van de juiste onderzoeksvragen om tot een gericht resultaat te komen vormt dan een uitdaging. Tijdens het literatuuronderzoek kun je “verdwalen” in de grote hoeveelheid van wetenschappelijke artikelen. Palsma Sportvoedingsadvies kan je helpen om de juiste vragen (op) te stellen om in deze wirwar een selectie te maken van de artikelen die voor jouw onderzoek van belang zijn.
Palsma Sportvoedingsadvies kan dan met je sparren om tot een juist fundament te komen voor je plan van aanpak om ook deze fase van de studie goed af te ronden.

Naarmate je verder komt in je opleiding merk je dat er steeds meer factoren zijn waar je rekening mee moet houden om jezelf en anderen een passend voedingsadvies te geven. Daarbij is het belangrijk dat je de theorie goed begrijpt zodat je je kennis goed kunt vertalen naar een praktisch advies.

  • Ik heb een onderwerp voor mijn afstudeerscriptie, maar hoe maak ik een plan van aanpak voor mijn afstudeeronderzoek?
  • Hoe moet ik uitleggen dat mijn afstudeeronderwerp goed past bij mijn opleiding?
  • Hoe kan ik mijn onderzoeksvoorstel scherp afbakenen?
  • Hoe kan ik beoordelen of een wetenschappelijk artikel relevant is voor mijn (afstudeer)onderzoek?
  • Waarom moet ik begrijpen hoe de biochemie van de spijsvertering en stofwisseling werkt?
  • Waaromis het belangrijk dat ik weet dat medicijnen en voeding elkaars werking kunnen beïnvloeden?
  • Hoe worden voedingsstoffen omgezet in energie?
  • Hoe stem ik een voeding af op een individu of doelgroep?

Voedingsonderwijs individueel

Studie ondersteuning op maat

Je bent ongetwijfeld enthousiast begonnen aan je studie waarin voeding een belangrijk onderdeel vormt van het lesprogramma. Het kan dan gaan om opleidingen zoals de mbo Gewichtsconsulent, de hbo Voeding en Diëtetiek, of een opleiding WO Voeding en Gezondheid of WO Voeding en epidemiologie. Of je doet een andere opleiding zoals Verpleegkunde, Verloskunde of aan de Hotelschool.

Tijdens zo’n studietraject kom je er dan achter dat er meer diepgang wordt verwacht dan je in eerste instantie kon vermoeden. Het kan dan gaan om het verband tussen voeding en ziekte, voeding en biochemie of het analyseren van een voedingspatroon/voedingsgewoonte of het interpreteren van wetenschappelijk onderzoek. Op internet is veel informatie te vinden. Het is dan de kunst om relevante en bruikbare informatie te onderscheiden van informatie die niet goed onderbouwd is. Het gaat dan om het verschil in wetenschappelijke bewijskracht. Je wilt natuurlijk altijd het hoogst haalbare, maar het kan best lastig zijn om te bepalen wat dat dan is.

Passend advies

Palsma Sportvoedingsadvies kijkt met je mee en geeft tips voor literatuuronderzoek. Ook kun je bij Palsma Sportvoedingsadvies terecht voor adviezen hoe je een vertaalslag kunt maken van theorie naar praktijk.

Palsma Sportvoedingsadvies geeft ook uitleg op maat over de diverse voedingsonderwerpen. Palsma Sportvoedingsadvies heeft namelijk jarenlange ervaring op gedaan in het geven van lessen en begeleiden van studenten op diverse opleidingsniveaus.

Ook is Palsma Sportvoedingsadvies zeer ervaren in het ontwikkelen van lesmaterialen en verzorgen van onderwijs op diverse opleidingsniveaus.

 

 

anneke-palsma

Zoek je een advies voor voeding bij jouw sport, dan kun je bij mij terecht.

Drs. Anneke Palsma