Palsma Sportvoedingsadvies werkt samen met een aantal partijen. In de blog en andere delen van de website wordt vaker naar deze instanties verwezen. Graag willen we deze partners ook onder je aandacht brengen:
Stichting Tegenkracht
Stichting tegenkracht biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding. Tegenkracht is de grondlegger voor het Sportplan bij kanker. Het sporten helpt mensen met kanker om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan. Juist door aangepaste sportieve activiteiten kunnen mensen met kanker de behandelingen voor deze ziekte vaak beter doorstaan. Wie sport werkt aan zijn/haar spierkracht. Daarnaast kan het sporten door de inspanning ook bijdragen aan de ontspanning. Klik op het logo als je meer wilt weten over de diensten van Stichting Tegenkracht.
De Dopingautoriteit
De Dopingautoriteit is dé onafhankelijke anti-dopingorganisatie in Nederland. De missie van de Dopingautoriteit is het realiseren van een dopingvrije sport in Nederland. Sport is gewoon veel te mooi voor doping. Om dopingovertredingen te voorkomen is het belangrijk voor sporters en begeleiders om goed op de hoogte te zijn van de dopingregels. Klik op het logo voor meer informatie.
Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport
Vitaminepillen, mineralenpreparaten en sportvoedingspreparaten kunnen vervuild zijn met doping. Toch kan het in sommige gevallen raadzaam zijn voor sporters die zeer intensief sporten om voedingssupplementen te gebruiken. Om hieraan tegemoet te komen ontwikkelde de Dopingautoriteit in samenwerking met de brancheorganisatie Natuur- en gezondheidsProducten Nederland en het NOC*NSF het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT). Producenten van voedingssupplementen kunnen hun producten kunnen laten testen op de aanwezigheid van dopinggeduide stoffen. De voedingssupplementen worden per partij getest en de goedgekeurde batches zijn te vinden op de NZVT-lijst. Klik op het logo voor meer informatie en de NZVT-lijst en bekijk ook deze animatie om meer te ween te komen over de NZVT-lijst.
Be Proud
Een topsporter is alleen “in beeld” tijdens de belangrijke sportprestatie. Om dat te bereiken is veel meer nodig, zoals jarenlang gemotiveerd blijven om alles goed te doen op het gebied van voeding en training en door op tijd voldoende rust te pakken en tegenslagen te overwinnen. Sporters die dat doen zonder gebruik van verboden methoden en middelen en zich ook aan de overige regels van het dopingreglement houden mogen trots zijn op hun sportprestatie en verdienen ons applaus. Palsma Sportvoedingsadviesbureau is trotse partner van Be Proud, een interventie van de Dopingautoriteit.
Ook jij kunt schone sporters een hart onder de riem steken en laten zien dat je naast hen staan als supporter, sportfanaat, ouder, sportbegeleider, trainer-coach of (para)medicus. Ik hou van schone sport en steun sporters die op een eerlijke manier hun doel willen bereiken. Daarom ben ik een trotse partner van Be Proud voor het support van schone sport. Lees er meer over door op het logo te klikken en doe mee.Dat kan als supporter en als je een sportgerelateerd bedrijf hebt kun je partner worden. Neem daarvoor contact op met BeProud.
Eigen Kracht
Wat is er mooier om te werken aan een goede conditie en/of een strakke fysiek door te fitnessen en te (kracht)trainen op een slimme, schone en dopingvrije manier. Het levert veel plezier en voldoening op om je doelstellingen te bereiken door slim te trainen, je voedings(stoffen)inname goed te timen en op tijd je rust te nemen. Uiteraard speelt de motivatie een belangrijke rol. Op de website van Eigen Kracht vind je handige tips over training en voedingsadviezen passend bij het sporten op een schone manier. Ook is op deze website neutrale en eerlijke informatie te vinden over voedingssupplementen die binnen het fitness worden aangeraden. Ga voor dopingvrij en kies voor Eigen Kracht.
Klik op het logo voor meer informatie.
Re(d)t je gewicht
Yvonne van den Hout leert professionals en patiënten om met onder andere Rationele Effectieve Training het verband te ontdekken tussen vaak onbewuste, negatieve gedachten, gevoelens en het daaruit voortvloeiende (emotionele) eetgedrag. Wanneer je werkelijk het eetgedrag blijvend wilt veranderen, is het belangrijk de gedachten en gevoelens die iemand aanzetten om te eten te achterhalen, zodat het eetgedrag en daarmee het gewicht niet langer meer afhankelijk is van een zelf-ondermijnend denkpatroon.
Ik kan me voorstellen dat je hier meer over wilt weten. Klik daarom voor meer informatie op het boek om op de website van Yvonne van den Hout te komen.
Voeding en kanker info
Wie geconfronteerd wordt met de diagnose “Kanker” heeft even het idee dat zijn/haar leven stilstaat. De grond wordt onder zijn/haar voeten weggetrokken. Wanneer de patiënt zijn omgeving inlicht over zijn/haar ziekte zijn de reacties zeer divers. Het kan gebeuren dat de patiënt overladen wordt met allerlei raad. Veel van de adviezen kunnen betrekking hebben op voeding en al gauw blijkt dat iedereen weer een andere idee heeft wat de patiënt zou moeten doen of laten. Daarom is de site Voeding en kanker info juist zo’n mooi initiatief. Deze site biedt wetenschappelijk onderbouwde informatie over voeding en kanker . De partijen die deze kennis aanleveren zijn: het World Cancer research Fund, Wageningen Universiteit, Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie. Heb jij vragen over voeding tijdens en na de behandeling van kanker? Wil je meer weten over richtlijnen om de kans op kanker te verkleinen? Klik dan op het logo.