Hoe is het voedingsbeleid voor sportbonden geregeld?

Je wilt graag dat de sportvoedingskundige begeleiding van je sporter goed geregeld is. Dat geldt gelijk vanaf dag 1 dat een sporter begint tot aan het einde van een sportcarrière. Je vindt mooie, functionele sportkleding en sportattributen van een goede kwaliteit belangrijk. Dan wil je ook dat de sporter weet wat hij/zij het beste kan eten en drinken voor een optimale sportprestatie.
Sporters die recreatief bezig zijn met hun sport hebben vaak al ragen hoe- en waar ze adviezen kunnen vinden over voeding voor hun sport.
Vaak wordt er dan gedacht aan sportdranken en sportvoedingssupplementen, maar er is nog zoveel winst te behalen met goede gezonde voeding, maar dan moet je de voedingsinname wel goed timen. Voeding is vanaf het begin van een sportcarrière al belangrijk voor gezondheid en sportprestatie.

  • Hoe worden de aankomende talenten begeleid als ze net gescout zijn?
  • Zijn de sporters die op internationaal niveau uitkomen voldoende ingelicht over gezonde voedingskeuzes passend bij hun sport in het buitenland?
  • Hoe is de voedingsbegeleiding van de sporters die landelijk en internationaal op topniveau uitkomen geregeld?
  • Hebben de ouders/verzorgers voldoende informatie gehad over de voeding die voor hun zoon of dochter het beste is voor zijn of haar sportprestatie?

Voedingsadviezen voor sportbonden

Teksten en informatiebijeenkomsten over sportvoeding

Als sportbond wil je dat je sporters goed presteren. Daarom is het belangrijk dat een sportbond al bij de jongste groepen start met een goede opleiding en training èn goede voedingskennis. Je sporters moeten voldoende kennis hebben over goede voeding. Voeding is een belangrijk onderdeel voor het beschermen van de gezondheid en om de prestatie te verbeteren.

Voedingsadvies: jong geleerd is oud gedaan

Ouders van (jonge) sporters hebben veel (voedings)vragen als hun zoon of dochter is gescout door een grote club of als ze in een team van jong oranje komen. Welke informatie bied jij hen aan over goede sportvoeding? Hoe bied je deze informatie aan? In een informatiebijeenkomst, via een folder of…?
Het is belangrijk dat jouw sportbond over een draaiboek beschikt waarin staat hoe de  sportvoedingskundige begeleiding vanaf het prille begin van een topsportcarrière is geregeld. Sporten is goed voor de gezondheid. Een gezonde voeding is daarbij een noodzakelijke voorwaarde. Hoe is dat geregeld in jullie sportkantines? Is gezonde voeding daar voldoende beschikbaar?

Voedingsadvies op maat voor topsporters en recreanten

Recreanten binnen je sportbond trainen en sporten vaak meerdere uren per week op een behoorlijk intensief niveau. Zij hebben ook goede betrouwbare algemene voedingsadviezen nodig voor hun gezondheid en sportprestatie.
Beschikt jouw bond nog niet over een draaiboek voor de sportvoedingskundige begeleiding van (jonge) topsporters en (aankomende) talenten en intensief sportende recreanten? Neem dan eens contact op over betrouwbare voedingsadviezen. Palsma Sportvoedingsadviesbureau levert graag maatwerk voor draaiboeken en algemene voedingsadviezen voor jouw sportbond. Palsma Sportvoedingsadviesbureau ondersteunt u graag om uw draaiboeken en voedingsadviezen regelmatig te actualiseren.

Waar vinden jouw sporters voedingsadviezen voor hun sport?

Als sportbond weet je als geen ander dat jouw sporters, hun begeleiders en andere belangstellenden informatie over hun sport op jouw website willen vinden. Of ze willen het via je bondsblad ontvangen. Dat geldt ook voor het onderwerp “Sportvoeding”. Voeding is een onderwerp waarover continu iets wordt geroepen. Sporters en hun begeleiders zien door de bomen het bos niet meer. Sporters die intensief met hun sport bezig zijn willen het beste van het beste. Daarom zijn ze voortdurend op zoek naar actuele informatie over de juiste sportvoedingsstrategieën. Wil je specifieke voedingsinformatie voor jouw sport op de website van jouw sportbond? Wil je een voorlichtingsbijeenkomst over sportspecifieke voeding? 
Palsma Sportvoedingsadvies maakt graag teksten over voeding op maat voor jouw sportbond.

anneke-palsma

Zoek je een advies voor voeding bij jouw sport, dan kun je bij mij terecht.

Drs. Anneke Palsma