Onderwijs en lezingen voor groepen

Ben jij een enthousiaste professional op het gebied van sport, leefstijl, gezondheid of zorg? Of ben je een kritische consument. Je bent actief binnen een vereniging? Je zoekt naar een onderwerp voor een lezing? Wil jij, of willen jouw collega’s of leden van je vereniging meer weten over voeding?

Professionals en consumenten

Je wilt als professional een goede vertaalslag maken van de nieuwste inzichten uit de voedingswetenschap naar voedingsadviezen voor jouw publiek. Of je wilt meer praktische kennis hoe je maaltijden kunt aanpassen aan de wensen van jouw klanten.

De kritische consument wil weten wat de informatie op het etiket van een voedingsmiddel betekent. Consumenten maken vaker een keuze voor duurzame voeding, maar wat wordt daarmee bedoeld? Ben jij voor een bepaalde doelgroep of vereniging op zoek naar informatie over alternatieve voedingen, zoals vegetarisme? Of wil je informatie over meerdere onderwerpen over voeding?

Palsma Sportvoedingsadvies levert maatwerk voor lezingen en lesmateriaal voor diverse doelgroepen. Palsma Sportvoedingsadvies helpt je bij het vertalen van nieuwste wetenschappelijke inzichten naar passende voedingsadviezen.

  • Waar moet je op letten bij het samenstellen van maaltijden?
  • Waar moeten we qua hygiëne op letten als we voor anderen koken?
  • Wat betekent alle informatie op het etiket van een voedingsmiddel?
  • Hoe kun je voldoende groente binnen krijgen?
  • Bevat groente nog steeds evenveel vitamines als vroeger?
  • Is de Schijf van Vijf wetenschappelijk onderbouwd?
  • Is een voedingsadvies volgens de Schijf van Vijf ook duurzaam?
  • Is veganisme gezond?
  • Zijn ouderen en sporters even gevoelig voor voedselvergiftiging?

Voedingsonderwijs en lezingen voor groepen

Onderwijs voor diverse professionele doelgroepen

Daarbij kan het gaan om professionals in de sport, gezondheid, leefstijl, horeca of zorg.
Stel dat je een restaurant of hotelketen hebt en je wilt meer weten over duurzaamheid, hypes, allergieën of de claimswetgeving. In Europa is het verplicht om allergenen op de spijskaart te vermelden. Je wilt graag dat de medewerkers in jouw horecabedrijf of in jouw zorgcentrum goede informatie kunnen geven over de allergenen in de maaltijden.
Daarnaast wil je graag dat je werknemers weten hoe streng ze erop moten letten dat er geen kruisbesmetting optreedt tussen gerechten met- en zonder de bewuste allergenen.

Consumentengroepen

Voeding gaat ons allemaal aan. Het maakt niet uit of je oud of jong bent, deel uitmaakt van een gezin of alleenstaand bent. Iedereen houdt zich bezig met voeding. Je zorgt voor je eigen maaltijden. Misschien kook je af en toe wel eens voor een groep mensen. Of je wilt een lezing of een workshop over actuele onderwerpen over voeding organiseren voor de leden van een vereniging, een vriendengroep of voor je opleiding. Voedingszorg is ook een actueel onderwerp voor organisaties die zich bezighouden met maatschappelijk welzijn. Daarbij kan het gaan om voedingszorg of informatie voor sporters, ouderen, ouders van jonge kinderen of een andere doelgroep. De laatste jaren ontstaan er meer maatschappelijke initiatieven om maaltijden voor groepen te verzorgen. Dan is het nodig dat je weet hoe je op een verantwoorde en smakelijke manier een maaltijd kunt bereiden. Hoe pak je dat dan aan?

Palsma Sportvoedingsadvies ontwikkelt les- en voorlichtingsmaterialen op maat. Palsma sportvoedingsadvies biedt ook scholing aan om jouw voedingsadvies of voorlichtingsmateriaal te verbeteren. Daarbij gaat het om een vertaalslag van de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar jouw praktijksituatie.
Onderwijs en lezingen kunnen online en fysiek plaatsvinden.

Tarieven

Het tarief is afhankelijk van het soort eindproduct en zijn op aanvraag verkrijgbaar.

anneke-palsma

Zoek je een advies voor voeding bij jouw sport, dan kun je bij mij terecht.

Drs. Anneke Palsma